Shopping guide Las Palmas Gran Canaria

Las Palmas shopping

Shopping i Las Palmas på Gran Canaria. Guide til handlegater og kjøpesentre for shopping i Las Palmas. Butikker stappfulle av falske fotballtrøyer, Rolexer og annet turistjuggel som ellers er så fremtredende på Gran Canaria, har her måttet vike for de store internasjonale merkevarekjedene og kjøpesentrene.

Merkevarer som Footlocker, Mango, Zara, Hugo Boss og det gigantiske handlehuset El Corte Ingles, you name it, og du vil høyst sannsynlig finne det her i Las Palmas på Gran Canaria. Shoppinggaten Avenida Mesa Y Lopez går for å være den hippeste handlegaten i byen, men uansett smak og behov er storbyen Las Palmas et paradis for dem som liker shopping.

Handlegater i Las Palmas

Triana-gaten i Las Palmas, Calle Mayor de Triana, er en livlig gågate som strekker seg fra Vegueta og en drøy kilometer nordover. Mange av motebutikkene har flyttet til den mer moderne handlegaten Avenida Mesa y Lopez, men den mangler mye av sjarmen som Triana byr på. Går du på Triana-gaten ser du vakre, historiske bygninger med små spesialforretninger i sidegatene.

Rundt Parque Santa Catalina i Las Palmas, som er mer en plaza enn en park, ligger en rekke butikker som selger alt av elektronikk, blant annet kameraer, gadgets, spill og lignende.

Gatene Calle Tomás Miller, Calle Luis Morote og Calle Alfredo L. Jones var alle en del av det opprinnelige handlestrøket i Las Palmas, før shoppingsentrene overtok. I enkelte av disse lett kaotiske og overfylte basarlignende butikkene er det fortsatt mulig å prute.

I sentrum finner du naturligvis El Corte Ingles, Spanias mest kjente varemagasin-kjede. Ta turen ned den populære handlegaten Avenida Mesa y Lopez til nummer 18 så finner du det.

Varehus og kjøpesentre Las Palmas
Den brede avenyen Mesa y López er byens hovedpulsåre, og her ligger den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés. I denne gaten finner man også mange trendy skobutikker samt spanske high street-merker som Caramelo og Massimo Dutti.

Gågaten Calle Mayor de Triana, som strekker seg fra gamlebyen Vegueta og nordover, er også en av shoppinggatene i Las Palmas. Her finnes motemerker som Zara, Benetton, Marks and Spencer – og mange mange flere. Gaten har en avslappet atmosfære, og i sidegatene kan man finne flere spennende spesialforretninger samt caféer og restauranter.

I gamlebyen ligger matmarkedet «El Mercado Publico de Vegueta», som har holdt til her siden 1854. Stedet tilbyr grønnsaker, frukt, fersk fisk og kjøtt mm. Liker man å gå på loppemarked, anbefales det å besøke parken «Parque Blanco» ved havnen i Las Palmas. Hver søndag kl. 09.00 – 14.00 finner loppemarkedet sted, og har salg av alt mellom himmel og jord.

Las Palmas har flere kjøpesentre, og det største – 7 Palmas – ligger ca. 4 km sørvest for sentrum. Ellers finner man shoppingsenteret «El Muelle» ved havnen Puerto de la Luz og «Las Arenas» ved konserthuset Alfredo Kraus – begge i nordlige del av sentrum.

El Corte Inglés Las Palmas

Shopping El Corte Ingles Las Palmas
El Corte Inglés er et av de mest berømte varehuskjedene i Spania, og har et stort utvalg av kvalitetsvarer. Varehuset i Las Palmas ligger nær Santa Catalina-parken, og har salg av moteklær for hele familien, møbler, sko, elektronikk, sko, interiør – og mye mye mer. El Corte Inglés i Las Palmas har også et stort supermarked. Varehuskjeden ble grunnlagt i 1940, og har bortimot 60 avdelinger i Spania. Det største varehuset ligger i Madrid.

Kontaktinformasjon El Corte Inglés Las Palmas
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.30 – 21.30. Søndag stengt.
Adresse: Avenida Mesa y López 15, 35007 Las Palmas
Nettside: www.elcorteingles.es

7 Palmas

Shopping 7 Palmas Las Palmas
7 Palmas er et stort shopping- og underholdningssenter, som ligger omlag 4 km sørvest for Las Palmas bysentrum. Senteret ble åpnet i 2002, og har 90 butikker og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Her kan man bl.a. handle moteklær, sko, accessoirer, sportsutstyr, interiørartikler og leker. I tillegg finnes frisørsalong, bank, apotek, 9 kinosaler og utendørs lekepark. De mest kjente motemerkene som finnes her er Blanco, Claire’s, Cortefield, Massimo Dutti, Mango, Stradivarius, Zara og Women’ Secret.

Kontaktinformasjon 7 Palmas
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avenida Pintor Felo Monzón 44, 35019 Las Palmas
Nettside: centrocomercial7palmas.com

Las Arenas Las Palmas

Shopping Las Arenas Las Palmas
Kjøpesenteret Las Arenas i Las Palmas ligger rett ved konserthuset «Auditorio Alfredo Kraus» – i den sørlige del av Canteras-stranden. Senteret har blitt et kommersielt symbol på hovedstaden – med sin karakteristiske pyramideformede bygning. Las Arenas har godt over 100 butikker og restauranter – med salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, gaveartikler, leker og sportsutstyr. Noen kjente motemerker som føres her er Blanco, Adidas, Claire’s, Guess, Stradivarius, Mango, Jack & Jones og Mango. I senteret finner man også 6 kinosaler, lekeområde for barn samt det store supermarkedet Carrefour.

Kontaktinformasjon Las Arenas Las Palmas
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera del Rincón, 35010 Las Palmas
Nettside: cclasarenas.com

La Ballena Las Palmas

Shopping Las Palmas La Ballena
Kjøpesenteret La Ballena ligger i sørvestre del av Las Palmas – omlag 6 km vest for gamlebyen Vegueta. Senteret ble åpnet i 1993, og har bortimot 120 butikker, caféer og restauranter. La Ballena har et stort utvalg av motebutikker, og her kan man også handle sko, smykker, parfyme/kosmetikk og vesker. Noen av de mest kjente motemerkene som finnes her er bl.a. Claire’s, Pull & Bear, C&A og Punt Roma. Kjøpesenteret huser også det store supermarkedet Carrefour. Utenfor kjøpesenteret finnes et stort lekeområde for barn.

Kontaktinformasjon La Ballena Las Palmas
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera General del Norte 112, 35013 Las Palmas
Nettside: centrocomerciallaballena.com


Generelt info shopping i Las Palmas
De fleste butikker på Gran Canaria kan “kun” holde åpent 72 timer i uken. Butikkene åpner gjerne kl 1000 og stenger kl 2000. Siesta er fortsatt vanlig, og den varer som regel fra 1300 til 1700. De fleste butikkene er dessuten stengt søndager. Har du leiebil i Las Palmas er det gode parkeringsmuligheter på alle kjøpesentrene og parkeringshus tett opp mot handlegatene.


Kart over shopping Las Palmas


Trenger du leiebil til ferien i Las Palmas?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Las Palmas nyttig informasjon
Strender i Las Palmas
Hotell i Las Palmas
Shopping i Las Palmas
Uteliv og barer i Las Palmas
13 Topp Restauranter i Las Palmas de Gran Canaria
Karneval i Las Palmas
Golfbaner i Las Palmas
19 Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria
Klima i Las Palmas
Leiebil Las Palmas erfaringer
Leiebil Las Palmas Flyplass
Leiebil Las Palmas Sentrum
Leiebil Las Palmas
16 Tips for billig leiebil Las Palmas de Gran Canaria
Fakta om Las Palmas