Karneval i Las Palmas de Gran Canaria

Karneval i Las Palmas

Karneval i Las Palmas de Gran Canaria. Dette karnevalet er erklært for å være en kanarisk feiring av interesse for turister og er en av de eldste feiringene i Las Palmas de Gran Canaria. Noen spesielle arrangementer er gallaen for valg av dronning og den svært populære gallaen for valg av karnevalets drag queen – et arrangement som ikke avholdes noen andre steder i Spania.

Karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går karnevalet av stabelen 29. januar til 21. februar 2016 og i Maspalomas/Playa del Inglés 19. februar til 28. februar. I karnevalsukene er det folkeliv og musikk i gatene til sent på natt/tidlig morgen og enkelte gater blir til tider avstengt. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Gran Canaria feires karneval nesten overalt på øya, men hvis du vil oppleve det mest berømte og overdådige, må du dra til Las Palmas, San Bartolomé, Maspalomas, Agüimes, Agaete eller Telde. Hver av disse byenes karnevalsfeiringer har sine egne særpreg. Karneval går hovedsaklig ut på å kle seg ut i fargerike kostymer, danse og synge. Noen elsker karneval så mye at de reiser rundt på øya for å følge festlighetene– det er alltid en super festatmosfære og mye å se.

Nyt de fantastiske showene og et omfattende program som vanligvis starter med en åpningstale (pregón), full av humor og ironi. Klimakset kommer den siste karnevalshelgen, før askeonsdag. Det er det konkurranser for “murgas” (typiske karnevalsgrupper som synger satiriske og morsomme sanger), “comparsas” (brasiliansklignende karnevalsdansere) og musikkgrupper. Andre begivenheter er dragqueenkonkurranser, komedieshow og mye mer. Karnevalets høydepunkter vises som regel på den nasjonale spanske TV-kanalen TVE. Dronninggallaen og Drag Queen-gallane sendes live, og kan også bli sett live på kanalens nett-tv.

Karneval slutter offisielt med starten av fasten på askeonsdag, men dette er Gran Canaria, så dra ned til Playa del Inglés der festen fortsetter med enda en helg med prosesjoner og fester som holdes hovedsakelig rundt Yumbo-senteret. På hjemmesidene til karnevalet kan du lese mer lpacarnaval.com

Program Karneval i Las Palmas
29. januar: Åpningsseremoni på Plaza de Santa Ana i bydelen Vegueta kl. 13. Klokken 20.45 starter en parade fra Alameda de Colón. Konserter med Efecto Pasillo og Gran Canaria Bing Band starter 21.15. Direktesending på kanarisk tv.
30. januar: Konkurranse for barnegrupper i kostyme, koreografi og dans (comparsas) kl. 19.
31. februar: Karneval for kjæledyr kl 12. Kåring av seniorrdronning kl. 19.
1. februar: Murgaskonkurranse, første runde (Store sanggrupper i kostymer som synger lange, satiriske tekster til monotone rytmer) kl. 20.30.
2. februar: Murgaskonkurranse, andre runde kl. 20.30.
3. februar: Murgaskonkurranse, tredje runde kl. 20.30.
5. februar: Konkurranse for voksne i kostyme, koreografi og dans (“Concurso de comparsas adultas”) kl. 20. Karnevalsnatt.
6. februar: Murgaskonkurranse, finale, kl. 20. Karnevalsnatt.
7. februar: Kostymekonkurranse for hunder kl. 12. Kostymekonkurranse for barn og barnemurgas kl. 19.
8. februar: Tradisjonelt karneval i Barranco de Guiniguada kl. 19. Kostymekonkurranse for voksne. Karnevalsnatt.
9. februar: Karnevalsdag i Santa Catalina-parken kl 12.. Karnevalstog for barn fra Castillo de La Luz til Santa Catalina-parken kl. 17.
12. februar: Kåring av karnevalets dronning (Gala de la Reina) kl. 21 (billett kreves). Direkte på TV: Spansk TVE kl. 21.15 kanarisk tid. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
13. februar: Karnaval al Sol på Canteras-stranden kl. 12. Første runde i dragdronningkonkurransen (Drag Queen) kl. 21. (Billett kreves). Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
14. februar: Konkurranse i kroppsmaling kl. 21.
16. februar: Karneval for utviklingshemmede.
19. februar: Avlyst pga dårlig værkanarisk tid. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
20. februar: Det store karnevalstoget (Gran Cabalgata) gjennom Las Palmas fra kl. 17. Flåtene som skal delta i toget samles i calle Leon y Castillo på høyde med Hotel Santa Catalina fra klokken 12. Toget går fra Plaza de la Feria langs Leon y Castillo til La Isleta. Karnevalsnatt på Plaza de Canarias.
21. februar: Drag Queen galla. kl 20. (Flyttet fra 19. feb. pga. dårlig vær). (billett kreves). Direkte på TV: Sardinens begravelse kl. 19. Et tog med en stor modell av en sardin i spissen går gjennom byen (León y Castillo – Plaza de la Feria – Playa de Las Canteras) akkompagnert av levende musikk, og blir brent på en flåte på Canteras-stranden. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.

Billetter til karneval i Las Palmas
Billettene til karnevalet i Las Palmas koster 10 euro, og kan kjøpes på www.entrees.es eller i turistinformasjonen i Santa Catalina-parken når de er lagt ut en stund før karnevalet starter. Vær tidlig ute, for billettene rives vanligvis fort bort. Kåringen av barnedronning og andre forestillinger kan du overvære helt gratis. Billetter til dronninggallaen, Drag Queen-utvelgelsen og Drag Queen-gallaen (maks fire billetter per person) kommer trolig i salg i slutten av januar/første del av av februar.

Trenger du leiebil til ferien i Las Palmas?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Las Palmas nyttig informasjon
Strender i Las Palmas
Hotell i Las Palmas
Shopping i Las Palmas
Uteliv og barer i Las Palmas
13 Topp Restauranter i Las Palmas de Gran Canaria
Karneval i Las Palmas
Golfbaner i Las Palmas
19 Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria
Klima i Las Palmas
Leiebil Las Palmas erfaringer
Leiebil Las Palmas Flyplass
Leiebil Las Palmas Sentrum
Leiebil Las Palmas
16 Tips for billig leiebil Las Palmas de Gran Canaria
Fakta om Las Palmas