Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas

19 Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria

Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria. Den kosmopolitiske hovedstaden på Gran Canaria er en livlig og pulserende by, med et tydelig spansk karakter, som ligger mellom to bukter. Her finner du mange utmerkede restauranter og tapas barer samt gode shoppingmuligheter, et vell av elegant arkitektur og en sjarmerende og historiske gamle byen som er vært å utforske. Vi skal her ta for oss 19 attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas for voksne.

Las Palmas er det kulturelle sentrum av øya, og et populært sted for dagsturister for ulike aktiviteter. Et alternativ til de populære strendene langs sørkysten, kan være den 3 km lange sandstranden Las Canteras som er beskyttet av en lagune, et ideelt sted for solbading. Langs stranden finner du en promenade med fortauskafeer og en flott utsikt over den nordlige kysten av øya.

I gamlebyen i Las Palmas finnes mange historiske bygninger og flere museer. Museo Canario har Kanariøyenes største samling gjenstander knyttet til urbefolkningens historie og kultur helt tilbake til før byen ble grunnlagt. Byfestivalen Fiestas de san Juan i slutten av juni måned hvert år er til minne om byens grunnleggelse. Karnevalet i februar og filmfestivalen er også begivenheter som pleier samle mye folk. Las Palmas har flere godt besøkte strender. Den mest kjente av dem er Playa de Las Canteras. Las Palmas har et livlig natteliv og det finnes et stort antall barer, nattklubber og diskoteker. Las Palmas er sammen med Santa Cruz de Tenerife, hovedstad i den autonome regionen Kanariøyene og hovedstad på Gran Canaria.

Attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas

Oversikt over 19 attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette. Les også om severdigheter Gran Canaria

1. Spill golf i Las Palmas

Oversikt golfbaner Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas fikk den første golfbanen så tidlig som i 1891, og den ble bygd av den engelske kolonien ved Las Palmas. Las Palmas kan skryte av flere flotte golfbaner som er spredt jevnt ut rundt på øya. Disse banene ble designet av anerkjente internasjonale golfbanedesignerne, og eksperter rangerer disse banene som noen av de beste i Spania. Ideelle klimatiske forhold gjør Las Palmas de Gran Canaria til et perfekt golfreisemål, med mulighet til å trene på favorittsporten din 365 dager i året. En ekstra bonus er at de fleste golfbanene på øya er nye, som betyr at du finner moderne baner utviklet med tanke på de mest krevende spillerne. Les mer om golfbaner Las Palmas

2. Museo Elder

Museum Elder Las Palmas
Museo Elder, eller museet for forskning og teknologi om du vil, med beliggenhet på Parque Santa Catalina, er et alternativ for hele familien. Det er ingen hemmelighet at museets rundt 2000 interaktive utstillingsgjenstander, fordelt på 4500 kvadratmeter, er alle fedre og barns favoritt! Museo Elder Museo Elder er et vitenskapsmuseum som ligger i Las Palmas, nærmere bestemt i Santa Catalina-parken. Museet er viet forskning og teknologi, og har bortimot 2000 interaktive utstillingsgjenstander – med modeller av menneskehetens største vitenskapelige suksesser. Stedet åpnet i 1999, og er en populær attraksjon for hele familien. I tillegg til interaktive utstillinger, har museet IMAX-kino og planetarium.
Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.00 – 20.00.
Adresse: Parque de Santa Catalina, 35007 Las Palmas
Nettside: www.museoelder.org

3. Centro Atlantico de Arte Moderno

Museum Centro Atlantico de Arte Moderno Las Palmas
Centro Atlantico de Arte Moderno (CAAM) er Kanariøyenes viktigste museum for samtidskunst, og ligger i hovedstadens historiske bydel Vegueta. Museet holder til i en modernisert bygning fra 1700-tallet, som tidligere var hotell.
Kunstmuseet ble åpnet i 1989, og har både skiftende og permanente utstillinger. Den permanente samlingen består av 2600 kunstverk fra hele verden – fortrinnsvis fra Amerika, Europa og Afrika. Museet har utstilling av verk fra kanariske kunstnere – deriblant Eduardo Gregorio, Santiago Santana og Cécar Manrique. Centro Atlantico de Arte Moderno Kunstmuseet for moderne kunst, Centro Atlantico de Arte Moderno, åpnet i 1989 og er en drivkraft for kunst og kultur på Kanariøyene. Her finner du mye spennende kunst fra Afrika, Amerika og Europa. Du finner kunstmuseet Centro Atlantico de Arte Moderno på Calle Los Balcones de Vegueta.
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 21.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00.
Adresse: Calle Balcones 11, 35001 Las Palmas
Nettside: www.caam.net

4. Museo Canario

Museum Museo Canario Las Palmas
Museo Canario har Kanariøyenes største samling av gjenstander knyttet til guanchenes historie og kultur. Flere av objektene kan spores helt tilbake til 1400-tallet. Selve museumsbygningen har sin opprinnelse tilbake til 1879. Adressen er Calle Doctor Verneau, 2. Museo Canario er et kulturhistorisk museum som ligger i hovedstadens historiske sentrum Vegueta, og er viet guanchene – urbefolkningen på Kanariøyene.
Museet ligger nær byens katedral, og holder til i en bygning fra 1879. Museo Canario har en permanent samling av bl.a. keramikkgjenstander, statuer, smykker, verktøy og skjeletter. Flere av gjenstandene stammer fra 1400-tallet. Det kulturhistoriske museet har også en interessant utstilling som viser modeller av historiske bygninger. Stedet har i tillegg et dokumentasjonssenter med bibliotek og arkiv – viet forhistorisk arkeologi på Kanariøyene.
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 20.00. Lørdag, søn- og helligdager kl. 10.00 – 14.00.
Adresse: Calle Doctor Verneau 2, 35001 Las Palmas
Nettside: www.elmuseocanario.com

5. Casa Museum Colon

Museum Casa Colon Las Palmas
Dette museet kalles gjerne bare for Colombus-museet og du finner det ved Plaza de San Antonia Abad, rett bak katedralen. Museet tar for seg Kanariøyenes relasjon til USA, og Colombus er naturlig nok sentral i utstillingen.

6. Shopping i Las Palmas

Shopping guide Las Palmas Gran Canaria
Butikker stappfulle av falske fotballtrøyer, Rolexer og annet turistjuggel som ellers er så fremtredende på Gran Canaria, har her måttet vike for de store internasjonale merkevarekjedene og kjøpesentrene. Merkevarer som Footlocker, Mango, Zara, Hugo Boss og det gigantiske handlehuset El Corte Ingles, you name it, og du vil høyst sannsynlig finne det her i Las Palmas på Gran Canaria. Shoppinggaten Avenida Mesa Y Lopez går for å være den hippeste handlegaten i byen, men uansett smak og behov er storbyen Las Palmas et paradis for dem som liker shopping. Les mer om shopping Las Palmas

7. Santa Ana-katedralen

Catedral de Santa Ana Las Palmas
Santa Ana-katedralen fra 1497, er vakker og verd et besøk. Med beliggenhet i den stemningsfulle gamle bydelen Vegueta skulle alt ligge til rette for et koselig besøk.

8. Uteliv og barer i Las Palmas

Uteliv og barer Las Palmas de Gran Canaria
Nattelivet i Las Palmas våkner idet solen går ned, og her er noe for enhver smak: Svingende salsamusikk, liveband, coverband, jazz eller disco. I strekningen mellom markedet og Santa Ana-katedralen finner du mange puber og restauranter med spennende kanarisk mat. Sjekk ut Vegueta-området og Plaza de Espana dersom du er ute etter bra steder å gå ut på. Kule steder er Heineken, Cuasquias, El Coto, La Floridita og La Roneria. De beste stedene ligger i Vegueta eller i smågatene opp langs Las Canteras stranden. CC Monopol i Triana, like nord for gamlebyen blir av flere yngre trukket frem som det hotteste stedet. Husk at det ikke starter skikkelig før en til to timer etter midnatt. For dem som har lyst til å se litt natteliv før det, er det mye mennesker i gamlebyen fra 20-21 tiden og utover. Les mer om uteliv og barer i Las Palmas

9. Jardin Botánica Canario – Den botaniske hagen i Las Palmas

Botaniske Hagen i Las Palmas
Den store botaniske hagen «Jardin Botánica Canario – «Viera y Clavijo» ligger omlag 7 km sørvest for Las Palmas, og er en stor turistattraksjon. Hagen ble grunnlagt i 1952 av den svenske botanikeren Eric Sventenius, og ble offisielt åpnet for publikum i 1959. Den botaniske hagen er på 27 dekar, og har rundt 500 endemiske planter.
Her kan kan man spasere på hyggelige stier i fredelige omgivelser og beundre trær, planter og blomster fra hele verden. Den botaniske hagen ligger i en skråning, og har en flott samling av bl.a. dragetrær, lyng, kaktuser og palmer. Det finnes også innsjø her med vannliljer og fossefall. Stedet har dessuten laboratorium, bibliotek og herbarium.
Åpningstider: Alle dager kl. 09.00 – 18.00.
Adresse: Tafira Alta, Carretera del Cato, 35017 Las Palmas
Nettside: www.jardincanario.org

10. Karneval i Las Palmas

Karneval i Las Palmas de Gran Canaria
Karneval i Las Palmas de Gran Canaria. Dette karnevalet er erklært for å være en kanarisk feiring av interesse for turister og er en av de eldste feiringene i Las Palmas de Gran Canaria. Noen spesielle arrangementer er gallaen for valg av dronning og den svært populære gallaen for valg av karnevalets drag queen – et arrangement som ikke avholdes noen andre steder i Spania. Karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går karnevalet av stabelen 29. januar til 21. februar og i Maspalomas/Playa del Inglés 19. februar til 28. februar. I karnevalsukene er det folkeliv og musikk i gatene til sent på natt/tidlig morgen og enkelte gater blir til tider avstengt. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Les mer om karneval i Las Palmas

11. Santa Catalina-parken

Santa Catalina Park Las Palmas
Santa Catalina parken som er mer et torg enn en park, er møtestedet for innbyggerne i Las Palmas.

12. Restauranter i Las Palmas

13 Topp Restauranter i Las Palmas de Gran Canaria
Er du sulten og er klar for en skikkelig god matopplevelse i Las Palmas de Gran Canaria? Vi skal her ta for oss gode spanske og internasjonale restauranter i Las Palmas som er verdt å prøve. Las Palmas har en rik matkultur og her får du en smakebit. Hovedstaden Las Palmas er øyas største restaurantsentrum. Her finner man alle de store kjederestaurantene – både spanske og internasjonale. I tillegg finnes det spennende spesialrestauranter og store markeder. Las Palmas er restaurantby nr. 1 på Gran Canaria, og anbefales et besøk i løpet av ferien. Matkulturen på Gran Canaria består av gode råvarer og originale oppskrifter – som gir smakfulle kjøtt-, fisk- og skalldyrretter. Kjøttretter av geit og lam er populært, og typiske fiskesorter er havabbor og sverdfisk. Les mer om 13 topp restauranter i Las Palmas

13. Kunsthåndverk

Kunsthåndverk i Las Palmas
Det kanariske kunsthåndverk byr på enestående produkt som flettede bananfibre, silketekstiler, kniver med innfelte utsmykninger av bein og horn. Betydelige håndverksprodukt fra Gran Canaria er f.eks. timplen (et instrument som ligner på gitaren, men som er mye mindre og har kun 4 eller 5 strenger), chácarasen fra Telde (også kjent i Latin-Amerika), keramikkvarer fra Arucas og Atalaya, stålvarer fra Guía, kurvvarer fra Teror og Ingenio og broderier fra forskjellige steder rundt om på øyen.

14. Strandliv i Las Palmas

Strender i Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas`s strender er alle forskjellige fra hverandre. Fra de travleste og mest kjente strender som i Playa del Ingles eller i Maspalomas, til små rolige strender som den i Puerto de Mogán eller Arguineguin. Reiser du med barn, står nok høye bølger og aktiviteter høyt på ønskelisten, eller vil du helst bare jobbe med brunfargen? Les mer om strandliv i Las Palmas

15. Nudsiststrender i Las Palmas

Nudiststrand Las Palmas
Nudister elsker Las Palmas fordi de finner nudiststrender der for enhver smak. Her er vår liste over de beste stedene får å få brunfarge over hele kroppen på Las Palmas de Gran Canaria. All informasjon du trenger for å finne, og nyte dem. Les mer om nudiststrender Las Palmas de Gran Canaria

16. Lady Harimaguada

Lady Harimaguada Las Palmas
Lady Harimaguada er monumentet du bare må se. Vi snakker om et enormt surrelastisk stål-monument. Dette monumentet satt opp i 1996 finner du langs Avenida Maritima.

17. Gåturer og fjellturer i Las Palmas

Fjellturer og turmuligheter Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas byr på mange muligheter for de som ikke synes at det å ligge på stranden hele ferien er det helt store. For dem som liker gåturer eller en skikkelig fjelltur er Las Palmas de Gran Canaria et paradis, turmulighetene finnes bokstavelig talt på dørstokken. Terrenget varierer fra jevne konturer nord på Gran Canaria til et mer uberegnelig bratt terreng i sydvest. Les mer om gåturer og fjellturer Las Palmas de Gran Canaria

18. Castillo de la Luz

Castillo de la Luz Las Palmas
Festningen Castillo de la Luz ligger i Las Palmas – på sørkysten av halvøya La Isleta – like i nærheten av havnen Puerto de la Luz. Festningen ble oppført i 1494 for å forsvare den naturlige havnen i Las Palmas. Den brant ned i 1599, og har flere ganger opp igjennom årene blitt ombygd, utviklet og restaurert – senest i 1990. Castillo de la Luz ble erklært et nasjonalt historisk monument i 1941. Festningen er kvadratisk og har to runde tårn. Idag blir festningen benyttet som et kulturelt senter for nasjonale og internasjonale arrangementer. Castillo de la Luz
Borgen La Luz er et festningsanlegg fra det 15. århundret. Det ble i sin tid egentlig bygd helt nede ved vannet, for å beskytte øyen mot engelske og hollandske pirater; men senere landvinninger har ført til at det nå befinner seg et lite stykke inn i landet. Borgen er gjort tilgjengelig for offentligheten og huser i dag et skipsfartsmuseum og et kultursentrum.
Adresse: Castillo de la Luz, Calle Juan Rejón, 35007 Las Palmas

19. Pérez Galdós-Teateret

Teatro Perez Galdos Las Palmas
En av byens vakreste bygninger er Pérez Galdós-Teateret fra 1867. Bygningen ble nærmest totalskadet som følge av brann i 1928, men har blitt renovert etter alle kunstens regler, og gjenåpnet i 2008.

Trenger du leiebil til ferien i Las Palmas?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Las Palmas nyttig informasjon
Strender i Las Palmas
Hotell i Las Palmas
Shopping i Las Palmas
Uteliv og barer i Las Palmas
13 Topp Restauranter i Las Palmas de Gran Canaria
Karneval i Las Palmas
Golfbaner i Las Palmas
19 Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria
Klima i Las Palmas
Leiebil Las Palmas erfaringer
Leiebil Las Palmas Flyplass
Leiebil Las Palmas Sentrum
Leiebil Las Palmas
16 Tips for billig leiebil Las Palmas de Gran Canaria
Fakta om Las Palmas