16 tips for billig leiebil Las Palmas

16 Tips for billig leiebil Las Palmas de Gran Canaria

Tips for billig leiebil på Las Palmas de Gran Canaria Las Palmas er og blir et av nordmenns favoritt reisemål på Gran Canaria i Spania. Las Palmas har alt du kan tenke deg fra shopping, restauranter, strandliv og opplevelser. Har du behov for leiebil under oppholdet her på denne flotte øyen bør du følge med. Her kommer 16 tips for billig leiebil på Las Palmas.

Provinshovedstaden Las Palmas ble grunnlagt i 1478 av den spanske hærfører Juan Rejon. Juan Rejon var den første erobrer som ble sendt av kongen Fernando og dronningen Isabella av Spania med mål om å erobre Gran Canaria. Hovedstaden fikk navnet Las Palmas, oppkalt etter alle palmene som da sto i området. Juan Rejon mislykte med selve erobringen av øya. Et par år senere sendte Fernando og Isabella, Pedro de Vera til Gran Canaria som sørget for at øya ble erobret i 1483. Las Palmas er grunn god nok alene til å ta turen til Kanariøyene utenfor Spania. Det er mange flere grunner til å besøke Las Palmas enn et fantastisk klima. Denne øyas hovedstad er faktisk en av Spanias største byer, og tilbyr besøkende en fire kilometer lang strandpromenade langs med Europas antagelig fineste storbystrand.

Tips for billig leiebil på Las Palmas

Gode tips i forbindelse med bilutleie på Las Palmas de Gran Canaria. Disse vil hjelpe deg å finne en billig leiebil på Las Palmas, samt sørge for at alt går som det skal, og du kan ha fokus på å nyte ferien din i Spania mest mulig. Her kommer 16 tips for rimelig bilutleie på Las Palmas.

1. Sjekk tilstanden på leiebilen

Sjekk tilstanden på leiebilen før du begynner å kjøre den . Det kan være greit å ta bilder og video av bilen, eller få en bekreftelse fra leiebilselskapet hvilke skader som er på bilen før du begynner å bruke den. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder og video som dokumentasjon. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

2. Dette må du ha med deg

Du får ikke leid bil i Las Palmas uten å ha pass, kredittkort eller VISA-kort. Dette for at leiebilselskapet skal ha en garanti ved en eventuell skade, og sikre seg mot tyveri av biler. Du ma også ha med deg et gyldig førerkort

3. Betal leiebilen med kredittkort

Bruker du kredittkort når du leier bil, kjøper du ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken. Blir klagen avvist av banken, kan du klage til Finansklagenemnda. Du kan også klage til Forbrukerrådet om bilen er leid i Norge, eller til Forbruker Europa om du har kjøpt tjenesten i et EU eller EØS-land.

4. Velg riktig bilutleieselskap

Er du på ferie et sted du ikke kjenner de lokale forholdene kan det lønne seg å holde seg til et av de internasjonalt kjente leiebil-firmaene. Det finnes mange utleieselskaper av leiebil på Las Palmas, holder du deg til de store kjente kjedene, kan du være sikker på at alt er i orden med bilen du kjører, og at skulle det skje et uhell, så vil du få byttet bil på dagen uten problemer. Bestiller du leiebil gjennom oss ved å bruke søkeskjemaet under, vil du garantert unngå problemer, og du vil få best pris på din leiebil.5. Sjekk hva som er inkludert i leiebilavtalen

De mindre lokale leiebil-byråene reklamerer ofte med lave priser, men du må gjerne betale for alle slags tilleggs-ytelser så finn ut hva som er inkludert i prisen på forhånd. Det er ikke dermed sagt at lokale billigere leiebilfirmaer kan være et godt alternativ, men det kan være greit å rådføre seg med en tredjeperson med tidligere erfaringer først. Uansett hva du velger så får du alltid høyest kvalitet til lavest pris ved å velge en leverandør som som henter inn priser fra alle de store leiebilselskapene. Sjekk selv ved å bruke søkemotoren over.

6. Sett deg inn i og studer avtalevilkårene

I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det,

7. Drivstoffrutiner hos leiebilselskapet

Sjekk avtalen nøye. Les gjennom hva leie-avtalen sier om drivstoff ved henting og tilbakelevering. Det er vanlig standard at leiebil-firmaet tar seg betalt for å fylle opp tanken dersom den ikke er full ved levering. Betaler du for bensinen hos leiebilleverandør ved henting av bilen, kan du levere den med tom tank tilbake igjen.

8. Ikke kjøp forsikringer du ikke trenger

Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i utlandet. Slik kan du spare penger,

9. Ha papirene og kontaktinfo lett tilgjengelig

Skriv ned telefonnummeret til utleier samt ha leiekontrakten tilgjengelig dersom du skulle havne i en vanskelig situasjon eller ulykke. Hos de store leiebilkjedene får du alltid en liten mappe med all informasjon du trenger angående bilen.

10. Sett deg inn hva du skal gjøre hvis det skjer et uhell

Utleier har gjerne egne rutiner og faste verksteder.

11. Tilleggsforsikringer

Ansvarsforsikring er i de fleste land obligatorisk ved leie av bil, men det kan være greit å tegne en tilleggsforsikring for å sikre seg. Flere selskaper tilbyr en fullforsikring som dekker alt hvis noe skulle skje med deg eller bilen, hos de fleste selskaper er denne forsikringen helt uten egenandel også, i tillegg slipper man depositum på bilen ved en slik type forsikring. Denne forsikringen anbefales hvis du skal leie bilen over en lengre periode.

12. Promillegrense

Bilkjøring med promille er ikke noe mindre farlig i Las Palmas enn i Norge, selv om promillegrensene ofte er lavere i Sør-Europa. Ta det rolig med alkoholen så kommer du deg trygt frem. I Spania er det som i Norge nulltoleranse på alkohol, og alkoholkontroller er det mye av i Spania ettersom det er et utbredt problem.

13. Tilleggsutstyr

Trenger du barnesete eller GPS? Er det billigere å ta med dette fra Norge enn å bestille det med leiebilen. Det er dyrt, og det er billigere å kjøpe nytt utstyr enn å leie gjennom leiebilselskapene.

14. Liten eller mellomstor bil

Ofte er det billigere eller like billig å velge en mellomstor bil. De små bilene går først og er mest populare ettersom de flester tror disse er billigst. Men husk på at hele familien skal sitte godt, og det skal også vere plass til all bagasjen når dere skal på tur. Sjekk pris for mellomstor bil og sammenlign prisene.

15. Spansk aggresiv kjørestil

Kjørekulturen i Spania er veldig forskjellig fra i Norge, med mer aggressiv kjøring og mindre tålmodighet fra dine medtrafikanter. Kjør forsiktig, vær tydelig med blinklys og ikke ha hastverk. I de mest populære ferieområdene er ikke dette et stort problem, men i store byer kan dette være et problem for noen.

16. Klage

Hvis du ikke kommer til enighet med utleieren, kan du klage inn saken for Forbrukerrådet. Hvis du ønsker å klage på bil leid i utlandet, kan du klage til Forbruker Europa.

Trenger du leiebil til ferien i Las Palmas?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Las Palmas nyttig informasjon
Strender i Las Palmas
Hotell i Las Palmas
Shopping i Las Palmas
Uteliv og barer i Las Palmas
13 Topp Restauranter i Las Palmas de Gran Canaria
Karneval i Las Palmas
Golfbaner i Las Palmas
19 Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas de Gran Canaria
Klima i Las Palmas
Leiebil Las Palmas erfaringer
Leiebil Las Palmas Flyplass
Leiebil Las Palmas Sentrum
Leiebil Las Palmas
16 Tips for billig leiebil Las Palmas de Gran Canaria
Fakta om Las Palmas